Vaarplan 2018 Varen in Frankrijk

Op verzoek kan er aan vaarduur op- en afstapdatum en -plaats veranderd worden. Mits dat niet van wezenlijke invloed is op al eerder geplaatste boekingen of het Vaarplan in het algemeen

Zaterdag 14 april-Zondag 15 aprilFeestelijk vertrek met familie en vrienden uit Amsterdam. Logeerpartij met vervroegde verjaardagscadeautjes voor de kleinkinderen in Zaandam. Zondag met Boendy door naar Haarlem.

GERESERVEERD

Dinsdag 17april-
eind april
Naar Maastricht, de voorjaarsklassieker. Voor mensen die moeilijker naar het buitenland reizen heel geschikt. Vanaf Haarlem dus dit jaar, over de Ringvaart naar Alphen a/d Rijn, de Gouwe naar Gouda, en dan over de Oer-Hollandse IJssel via de Heksenwaag in Oudewater, Montfoort, Jutphaas naar Meerkerk. Bij Gorinchem steken we de Merwede over naar de Afgedamde Maas op onze tocht naar Den Bosch. Weert en Roermond liggen nog op de route naar het eindpunt van deze trip: Maastricht. We hebben een soort werkvakantie, bij geschikt weer gaan we schuren, gronden, schilderen. Dat komt er in de winter en het vroege voorjaar vaak maar moeizaam van. De einddatum staat dus niet vast, dat heeft zijn charme.
Dinsdag 1 mei-
Dinsdag 15 mei
Net als in 2017 staat er in de Meivakantie een lange trip op het programma, waarin we de Belgische Ardennen passeren over de Maas (Huy/Namur/Dinant) en bij Givet de grens overvaren om de Franse Ardennen tot aan Charleville Mézières de kronkelende Maaste doen. En dan rest er nog het hele Canal des Ardennes! De Dwaalgast brengt jullie tot in de Champagnestreek, Reims!

Dinsdag 22 mei-
Dinsdag 29 mei
Reims-Meaux, een 8-daagse. We varen door de Champagnestreek, doen een 2 km tunnel, we leggen in ieder geval aan in Chalon sur Champagne, Epernay, Dormans, Chateau Thierry en Fèrtes sous Jouares voor we Meaux bereiken. Reims en Meaux zijn goed per trein te bereiken.
Woensdag 30 mei-
Vrijdag 8 juni
Meaux is op 29 mei het vertrekpunt van deze tocht. We gaan de dag van aankomst als het even kan naar Lagny aan de Marne om op de eerste dag al een tunnel te passeren. We vervolgen de Marne en doen ergens op de Haute Seine een overnachting. In overleg met de schipper kunnen jullie ook een paar uur uren durende rondvaart met de Dwaalgast, op en neer, door het mooiste stuk van Parijs doen en overnachten we daar. De prachtige Haute-Seine brengt ons naar Melun, van waar we naar Moret sur Loing koersen, bijna op de splitsing van de Seine en de rivier de Yonne. De tocht eindigt in Briare na de beroemde Pont Canal op 7 juni om 12.00 . Briare en Meaux zijn per trein te bereiken. Schipper op zichzelf
Maandag 11 juni-
Dinsdag 19 juni
Van het beroemde Pont Canal in Briare naar Sancerre, onderweg Puilly Fumés kopen bij de sluiswachter, of taart bij een ander. Rogny-sept-Ecluse, naar het culturele en toeristische Nevers via nog een 2e indrukwekkende Pont Canal. Bio groenten kopen uit de grote sluiswachterstuin bij Pannecot en door naar Baye. En dan de Voute de la Collancelle als toetje. Het kan niet op en ik kijk er zelf al weer naar uit.
Zondag 24 juni-
Woensdag 4 juli
Baye-AuxerreWe beginnen in Baye, op de top van het Canal du Nivernais, met een overnachting op de sluizentrap daar, nadat we het indrukwekkende traject met uitgehouwen kanaal in de rotsen en 3 tunneltjes gepasseerd zijn. We komen in Corbigny (‘de poort van de Morvan’) en zullen zeker ook in Flez/Cusy, bij Tannay en vermaard om zijn witte wijn, aanleggen. Mijn Facebookvolgers kennen L’Estaminet inmiddels wel, waar menig maaltje en wijntje genoten is. Het romantische Villiers sur Yonne wacht ook al op ons, lommerrijke aanlegplaats en een daar nog doorwaadbare rivier de Yonne. Op naar Clamecy, menige Dwaalgast heeft er het hart al aan verpand. noemen, Bourgondisch, afwisselend vaarwater, en leuke kleine stadjes om aan te leggen.
En we pikken het zijkanaal naar Vermenton ook nog even mee als de tijd het toe laat voor we op 4 juli in deze levendige ‘Anton-Pieck’ stad Auxerre deze tocht beëindigen.
8 juli-
18 juli
Auxerre als vertrekpunt op 8 juli. Jullie doen er goed aan om vroeg te vertrekken, of een B&B onderweg te nemen, want het is zeer de moeite waard de tijd te nemen voor deze oude stad, waar vanuit we het Canal du Nivernais op zullen varen. Je waant je ineens in een andere wereld, en dat is ook zo, werk, sores, stress, we varen er van wég! Een tocht die je je leven zult blijven herinneren. Veel pittoreske, idyllische plekjes, stadjes, dorpen en altijd wel een mogelijkheid om een plekje voor de nacht te vinden. Afwisselend rivier (Yonne) en prachtig kanaal. We doen o.a. Bailly, Cravant, Mailly le Chateau, Chatel Censoir, Clamecy, Villiers sur Yonne, Tannay, en Corbigny aan. Daarvandaan zetten we koers naar Baye met het lonkende vooruitzicht van “La Voûte de la Collancelle” een uniek stukje vaarwater in Frankrijk. Maar….aan al dit schoons komt een eind, na 10 dagen op 18 juli zit het er op, in Baye en mogen de volgende Dwaalgasten dezelfde route een paar dagen later terug doen.heel vroeg al geboekt

21 juli – 31 juliBaye-Auxerre. We beginnen op de top van het Canal du Nivernais, met een overnachting op de sluizentrap daar, naast het beroemdste sluisje (6) nadat we het indrukwekkende traject met uitgehouwen kanaal in de rotsen en 3 tunneltjes gepasseerd zijn. We komen in Corbigny (‘de poort van de Morvan’) en zullen zeker ook in Flez/Cusy, bij Tannay en vermaard om zijn witte wijn, aanleggen. Mijn Facebookvolgers kennen L’Estaminet inmiddels wel, waar menig maaltje en wijntje genoten is. Het romantische Villiers sur Yonne wacht ook al op ons, lommerrijke aanlegplaats en een daar nog doorwaadbare rivier de Yonne. Op naar Clamecy, menige Dwaalgast heeft er het hart al aan verpand. noemen, Bourgondisch, afwisselend vaarwater, en leuke kleine stadjes om aan te leggen.
En we pikken het zijkanaal naar Vermenton ook nog even mee als de tijd het toe laat voor we op 31 juli in deze levendige ‘Anton-Pieck’ stad Auxerre deze tocht beëindigen.
belgische boeking
Donderdag 2 augustus-Vrijdag 11Auxerre is het vertrekpunt, en we gaan de andere kant weer eens uit. Met Joigny, Sens aan de rivier de Yonne als bekende plaatsen. Natuurlijk doen we St.Mammes / Moret sur Loing aan voor er in Montargis van boord gegaan word.Gelderse boeking
zondag 13 augustus-19 augustus van boord2017 was voor mij een hernieuwde kennismaking met het Canal de Briare en het Canal latéral à la Loire. Een grote keus aan pittoreske plaatsjes om aan te leggen. Montargis om te beginnen. Rogny-sept-Écluses. Briare. Catillon sur Loire. Nevers als eindpunt en wel 2 aquaducten onderweg. Het kan niet op.Arnhemse boeking
zaterdag 25aug – maandag 3 septemberVan het Pont Canal bij Digoin de Loire over steken. Paray le Monial, Genelard, Montceau -les- Mines, Santenay liggen allemaal op ons pad voor we de Chalon sur Saone bereiken en daar de Saone op langs Beaune, Seurre en St-Jean de Losne. We eindigen in Dôle op de Doubs. NOG ALS ENIGE TE BOEKEN:
Er is al een boeking genomen voor deze 10-daagse, maar het is mogelijk voor een ander
koppel /tweetal om deze trip gezamelijk te maken.

Kennismaken in NL met de andere gasten hoort er dan bij. Kosten; € 605= p.p.,de schipper zorgt buiten het ontbijt ook 3 x voor een avondmaal.

vrijdag 7 sept-
zaterdag 16 sept
Extra mogelijkheid om in 2018 te boeken! We vertrekken vanaf de Doubs in Dôle, gaan de Petit Saônne op naar Auxonne en Gray, dan het Canals des Vosges (Vogezen) nog een stukje op naar Corre en Fontenoy-le-Chateau om in Epinal te eindigen. Voor mij zelf al járen geleden weer. OPEN
di 18 sept-
di 25 sept
Van Epinal naar VerdunDe schipper is op zichzelf
vrijdag 28 sept-
zondag 7 okt
Vetrdun is het startpunt van deze reis, en we gaan stroomafwaarts de Maas op om via o.a. Stenay Charleville Mézières en lieflijke plaatsjes als Monthermee , Revin en Fumay Givet te bereiken. Herfst, de Ardennen op z’n mooist.

8 – daagse

GEBOEKT

door 3 Vlaamse Dames

ma 8 okt
vr 12
Givet-Dinant-Namen-Huy-Luik-MaastrichtGeboekt door een koppel uit België

ma 15 oct-
za 20 oct
De Maas, de Waal en de Neder Rijn: Maastricht, Roermond, Venlo, Mook, Arnhem, Wijk bij Duurstede,WageningenGEBOEKT,
2 personen met hond.

Terug naar Nederland of......

De M.S.Dwaalgast keert huiswaarts. Route nog onbekend. Wie zin heeft om wat langer mee te varen maar in het seizoen geen anderen bij elkaar kon krijgen neem vooral contact op of er speciale mogelijkheden zijn…