Vaarplan 2018 Varen in Frankrijk

Op verzoek kan er aan vaarduur op- en afstapdatum en -plaats veranderd worden. Mits dat niet van wezenlijke invloed is op al eerder geplaatste boekingen of het Vaarplan in het algemeen

Zaterdag 14 april-Zondag 15 aprilFeestelijk vertrek met familie en vrienden uit Amsterdam. Logeerpartij met vervroegde verjaardagscadeautjes voor de kleinkinderen in Zaandam. Zondag met Boendy door naar Haarlem.

GERESERVEERD

Dinsdag 17april-
eind april
Naar Maastricht, de voorjaarsklassieker. Voor mensen die moeilijker naar het buitenland reizen heel geschikt. Vanaf Haarlem dus dit jaar, over de Ringvaart naar Alphen a/d Rijn, de Gouwe naar Gouda, en dan over de Oer-Hollandse IJssel via de Heksenwaag in Oudewater, Montfoort, Jutphaas naar Meerkerk. Bij Gorinchem steken we de Merwede over naar de Afgedamde Maas op onze tocht naar Den Bosch. Weert en Roermond liggen nog op de route naar het eindpunt van deze trip: Maastricht. We hebben een soort werkvakantie, bij geschikt weer gaan we schuren, gronden, schilderen. Dat komt er in de winter en het vroege voorjaar vaak maar moeizaam van. De einddatum staat dus niet vast, dat heeft zijn charme.
Dinsdag 1 mei-
Dinsdag 15 mei
Net als in 2017 staat er in de Meivakantie een lange trip op het programma, waarin we de Belgische Ardennen passeren over de Maas (Huy/Namur/Dinant) en bij Givet de grens overvaren om de Franse Ardennen tot aan Charleville Mézières de kronkelende Maaste doen. En dan rest er nog het hele Canal des Ardennes! De Dwaalgast brengt jullie tot in de Champagnestreek, Reims!

Dinsdag 22 mei-
Dinsdag 29 mei
Reims-Meaux, een 8-daagse. We varen door de Champagnestreek, doen een 2 km tunnel, we leggen in ieder geval aan in Chalon sur Champagne, Epernay, Dormans, Chateau Thierry en Fèrtes sous Jouares voor we Meaux bereiken. Reims en Meaux zijn goed per trein te bereiken.
Maandag 11 juni-
Dinsdag 19 juni
Van het beroemde Pont Canal in Briare naar Sancerre, onderweg Puilly Fumés kopen bij de sluiswachter, of taart bij een ander. Rogny-sept-Ecluse, naar het culturele en toeristische Nevers via nog een 2e indrukwekkende Pont Canal. Bio groenten kopen uit de grote sluiswachterstuin bij Pannecot en door naar Baye. En dan de Voute de la Collancelle als toetje. Het kan niet op en ik kijk er zelf al weer naar uit.
Zondag 24 juni-
Woensdag 4 juli
Baye-AuxerreWe beginnen in Baye, op de top van het Canal du Nivernais, met een overnachting op de sluizentrap daar, nadat we het indrukwekkende traject met uitgehouwen kanaal in de rotsen en 3 tunneltjes gepasseerd zijn. We komen in Corbigny (‘de poort van de Morvan’) en zullen zeker ook in Flez/Cusy, bij Tannay en vermaard om zijn witte wijn, aanleggen. Mijn Facebookvolgers kennen L’Estaminet inmiddels wel, waar menig maaltje en wijntje genoten is. Het romantische Villiers sur Yonne wacht ook al op ons, lommerrijke aanlegplaats en een daar nog doorwaadbare rivier de Yonne. Op naar Clamecy, menige Dwaalgast heeft er het hart al aan verpand. noemen, Bourgondisch, afwisselend vaarwater, en leuke kleine stadjes om aan te leggen.
En we pikken het zijkanaal naar Vermenton ook nog even mee als de tijd het toe laat voor we op 4 juli in deze levendige ‘Anton-Pieck’ stad Auxerre deze tocht beëindigen.
vrijdag 28 sept-
vrijdag 5 okt
De Oise is het startpunt van deze reis, en we gaan richting Valenciennes
8 – daagse

GEBOEKT

door 3 Vlaamse Dames

za 6 okt
vr 12
Valenciennes-Strepy/Thieu-Namen-Huy-Luik-MaastrichtGeboekt door een koppel uit België

ma 15 oct-
za 20 oct
De Maas, de Waal en de Neder Rijn: Maastricht, Roermond, Venlo, Mook, Arnhem, Wijk bij Duurstede,WageningenGEBOEKT,
2 personen met hond.

Terug naar Nederland of......

De M.S.Dwaalgast keert huiswaarts. Route nog onbekend. Wie zin heeft om wat langer mee te varen maar in het seizoen geen anderen bij elkaar kon krijgen neem vooral contact op of er speciale mogelijkheden zijn…