Tussen Champagne en de Seine

Johanna neemt je mee op de Marne van Château-Thierry stroomafwaarts tot de Seine. De wijngaarden uit de Champagnestreek worden langzaam vervangen door weilanden of bossen. Na een stop nabij het kleine stadje La Ferté-sous-Jouarre houden we halt in Meaux.  De stad is bekend om zijn befaamde Brie de Meaux, zijn kathedraal, oorlogsmuseum en veel meer. Volgende aanlegplaats is het gezellige Lagny met zijn fantastische overdekte markt en leuke winkelstraatjes.

Het tweede deel van de tocht gaat over Neuilly-sur-Marne door de tunnel van  Saint-Maur naar de  Seine net boven Parijs. Verder 2 dagen varen op deze machtige rivier tot Melun met een tussenstop aan de sluis van Ablon. Dit deel is een echte verbindingstocht waar varen meer aandacht krijgt dan bezoekjes en uitstapjes aan wal.

Op al onze reizen kan je kiezen wat je wil doen en welke plaatsen je wenst te bezoeken. Hieronder staan slechts enkele mogelijkheden.

Van Bubbels naar Kastelen...

1) Château-Thierry - Lagny

Vanuit Château-Thierry varen we langzaam de Marne af en verlaten de champagnestreek. Voor de liefhebbers van de bubbels kunnen we nog even halt houden in Azy om een laatste bezoekje te brengen aan Bonneil midden de wijngaarden. We overnachten nabij La Ferté-sous-Jouarre, waar eeuwen geleden de beste molenstenen werden gemaakt.

In Meaux is het heerlijk wandelen tussen de vele historische gebouwen aan beide oevers van de Marne. Bezoek zeker de kathedraal, de vestigen, de bisschoppelijke tuinen, het museum Bossuet of het huis van de Brie de Meaux.

Lagny is een gezellig stadje met kleine winkelstraatjes. Op de overdekte markt koopt Patsie de lekkerste ingredienten om u culinair te verwennen. Op enkele km afstand is er de verrassende tuin van Dhuys met beelden gekapt uit stenen van een in 1939 gebombardeerde aquaduct.

2) Lagny - Melun

Dit deel van de tocht is een verbindingsroute waar we vooral genieten van het varen. Na een voormiddag in Lagny, varen we enkele uren tot de sluis van Neuilly-sur-Marne, de laatste rustige stopplaats voor de Seine.

Van Neuilly gaan we verder de Marne af, door de tunnel van St. Maur en de sluis van Saint Maurice, naar de Seine net boven Parijs. Op deze immense rivier genieten we van het voorbijglijdende landschap. In de sluizen kan het wel eens druk zijn als we samen met enkele grote vrachtschepen versast worden.

Na een overnachting bij de sluis van Ablon, komen we de volgende dag aan op onze bestemming Melun. Van hieruit kun je de kastelen van Vaux-le-Vicomte of Fontainebleau gaan bezoeken, maar een wandeling in het stadje zelf is ook zeker de moeite waard.

Route:
Deel 1: Chateau-Thierry – La Ferté sous Jouarre – Meaux – Lagny. (5 dagen)
Deel 2: Lagny – Neuilly sur Marne – Ecluse Ablon – Melun. (5 dagen)

Deze route kan eventueel in 8 dagen gevaren worden zonder wissel in Lagny.
 

Ja!
Ik wil op vaarvakantie
Stuur mij de folder

Hierbij geeft u toestemming om u informatie over onze vaarvakanties toe te sturen.

Hierbij geeft u ons toestemming om informatie over onze vaarvakanties te sturen.

Vraag onze folder aan!

Hierbij geeft u toestemming om u informatie over onze vaarvakanties toe te sturen.