Varen op de Seine en de Loing

Johanna, ons charmant en gezellig schip, neemt je op deze reis mee van Melun aan de Seine tot Montargis via het kanaal van de Loing.

De reis is én mooi en schilderachtig én soms bedrijvig druk. Er zijn niet alleen de mooie steden zoals Melun, Nemours en Château-Landon. Deze cruise vaart deels over de indrukwekkende Seine. Je komt langs de drukke haven van St-Mammes met zijn zwaar beladen binnenschepen.

Onze ligplaatsen langs het kanaal van de Loing zijn rustig en landelijk. Ze bieden veel mogelijkheden om te wandelen,  te fietsen of gewoon te ontspannen.

Kom en doe mee. Geniet van het eten en de wijn en ontspan terwijl je een betoverend landschap ontdekt.

Op al onze reizen kan je kiezen wat je wil doen en welke plaatsen je wenst te bezoeken. Hieronder staan slechts enkele mogelijkheden.

Verken de streek van Le Gâtinais

Welkom in dit prachtige deel van Frankrijk. We varen door de fascinerende regio van de Boven-Seine en de rivier Loing. Deze regio wordt vaak de “Tuin van Frankrijk” genoemd. Het is een typisch vredig, glooiend Frans landschap.

We beginnen de week met een bezoek aan het Koninklijk Paleis van Fontainebleau of het Versaille-achtige kasteel van Vaux-le-Vicomte.

Tijdens de cruise bezoekt je Barbizon, een dorp beroemd om zijn impressionistische schilders. Daarnaast kan je ook het nabijgelegen Moret-sur-Loing ontdekken. Hier woonde Alfred Sisley en schilderde de fascinerende gebouwen en zichten die sindsdien niet veranderden.

Geniet van een wandeling door Nemours en bewonder het adembenemende uitzicht vanaf de middeleeuwse heuvelstad Château-Landon, de voormalige hoofdstad van de graven van de Gâtinais.

We eindigen onze week in het pittoreske stadje Montargis, bekend als het ‘kleine Venetië van de Gâtinais’ vanwege de vele kanaaltjes en bruggen vol bloemen.

Route:
Melun – Moret sur Loing – Nemours – Châteu Landon – Montargis (6 of 7 dagen)

Deze route kan gecombineerd worden met het Kanaal van Briare tot een 14-daagse Seine-Loire cruise.
 

Ja!
Ik wil op vaarvakantie
Stuur mij de folder

Hierbij geeft u toestemming om u informatie over onze vaarvakanties toe te sturen.

Hierbij geeft u ons toestemming om informatie over onze vaarvakanties te sturen.

Vraag onze folder aan!

Hierbij geeft u toestemming om u informatie over onze vaarvakanties toe te sturen.